Na školských majstrovstvách sveta Slovaci nesklamali

20.04.2008 Celý región

Prešov/Hnúšťa 20.apríla (TASR) - Zo školských majstrovstiev sveta, ktoré sa konali v španielskej Menorke, sa v sobotu vrátila výprava mladých slovenských bedmintonistov.
V kategórii 14 až 17-ročných Slovensko reprezentovali štvorčlenné družstvá chlapcov zo ZŠ Bernolákova v Prešove a dievčat z 8-ročného gymnázia Mateja Hrebendu v Hnúšti. Postup na svetové podujatie si oba kolektívy vybojovali v celoslovenskej kvalifikácii, ktorú každoročne vyhlasuje Ministerstvo školstva SR (MŠ SR) a Slovenská asociácia športu na školách (SAŠŠ).
V poradí 3. svetový šampionát zorganizovala Medzinárodná federácia školského športu (ISF). V kategórii chlapcov sa na ňom zúčastnilo 13 kolektívov. Prešovčania, v zložení D. Beluško, P. Harčár, M. Kall a M. Feč v silnej konkurencii skončili svoje účinkovanie vo štvrťfinále a celkovo sa umiestnili na 8. priečke. Družstvo dievčat z Hnúšte v zložení K. Balciarová, D. Antalová, R. Surová a D. Rebová si v konkurencii 12 krajín vybojovalo 5. miesto, keď ich od postupu medzi štyri najlepšie kolektívy delili len dva víťazné košíky. Na podujatí sa zúčastnil aj tréner slovenskej seniorskej reprezentácie Daniel Orlovský, ktorý bol s výkonom veľmi spokojný. Ako v nedeľu uviedol pre TASR, "hendikepom našich bol v prvom rade vekový rozdiel, keďže museli súťažiť so staršími bedmintonistami. Netreba však zabúdať na to, že najmä v Ázii je bedminton jeden z najpopulárnejších športov a je trvalou súčasťou osnov školského výchovného procesu. "

Cellkové poradia:
chlapci: 1. Taiwan, 2. Čína, 3. Turecko... 8. Slovensko

dievčatá: 1. Čína , 2. Taiwan, 3. Turecko, ... . 5. Slovensko.
 

Vyberte región